Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Изборни услуги – Проширете го изборот на транспортни услуги

ДХЛ Експрес нуди широк спектар на изборни услуги - од нестандардна достава и опции за плаќање, до климатски неутрален транспорт. Со ова Ви нудиме флексибилност да одберете која услуга најмногу одговара на Вашите потреби при користење на нашата услуга за меѓународна експресна достава.
Ве молам имајте предвид дека не сите Изборни Услуги се достапни со секоја пратка или во секоја земја.

Дополнителни трошоци за Изборните Услуги за интернационални пратки

Изборна Услуга Како наплатуваме Дополнителен трошок
Зголемена Одговорност По пратка 248.00 мкд
Пакување По парче 186.00 МКД
Саботно преземање По пратка 1,240.00 мкд или 14 мкд по кг доколку е поголемо
Саботна достава По пратка 2,480.00 мкд или 28 мкд по кг доколку е поголемо
Специјално преземање По пратка 1,240.00 мкд или 14 мкд по кг доколку е поголемо
Специјално преземање По пратка 2,480.00 мкд или 28 мкд по кг доколку е поголемо
Известување за преземање По пратка 310.00 МКД
Известување за достава По пратка 310.00 МКД
HПреземање од канцеларија на ДХЛ До 7 работни дена Не се наплатува
Пренасочување на пратката По пратка Не се наплатува
Подготовка на пратката Од час 1,240.00 МКД
Платени царина и данок По пратка 1,116.00 МКД
Промена на фактурирање По фактура 620.00 МКД
Дополнителни давачки за изборни услуги за внатрешен транспорт

Изборна Услуга Како наплатуваме Дополнителен трошок
Саботно Преземање По пратка 620.00 МКД
Саботна Достава По пратка 1,240.00 МКД
Специјално Преземање По пратка 620.00 МКД
Специјална Достава По пратка 1,240.00 МКД
Изборните Услуги и дополнителните трошоци се додаваат на основните транспортни тршоци. Тие ќе бидат наплатени во согласност со објавените цени за транспорт кои важеле во времето кога е направена најавата за транспортот на пратката.