Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Конвертор на мерни единици

Нашиот моќен и флексибилен конвертор на мерни единици ќе Ви помогне брзо да претворите вредности за должина, површина, волумен и тежина меѓу метричкиот и империјалниот систем.
Алатки за претворање

Conversion Length
Conversion Area
Conversion Volume
Conversion Weight
Фактори на претворање
Должина Помножи по
Инчи во сантиметри 2.54
Сантиметри во инчи 0.39
Инчи во милиметри 25.40
иметри во инчи 0.04
Стапки во метри 0.31
Метри во стапки 3.28
Јарди во метри 0.91
Метри во јарди 1.09
Милји во километри 1.61
Километри во милји 0.62
 
Area Помножи по
Квадратни инчи во квадратни сантиметри 6.451
Квадратни сантиметри во квадратни инчи 0.15
Квадратни стапки во квадратни метри 0.09
Квадратни метри во квадратни стапки 10.76
Квадратни јарди во квадратни метри 0.84
Квадратни метри во квадратни јарди 1.20
Квадратни миљи во квадратни километри 2.59
Квадратни километри во квадратни миљи 0.39
Акри во хектари 0.40
Хектари ви акри 2.47
 
Волумен Помножи по
Кубни инчи во кубни сантиметри 16.39
Кубни сантиметри во кубни инчи 0.06
Кубни стапки во кубни метри 0.03
Кубни метри во кубни стапки 35.32
Кубни јарди во кубни метри 0.76
Кубни метри во кубни јарди 1.31
Кубни инчи во литри 0.02
Литри во кубни инчи 61.03
Галони во литри 4.55
Литри во галони 0.22
САД галони во литри 3.79
Литри во САД галони 0.26
Течни унци во кубни милиметри 30.77
Куби милиметри во течни унци 0.03
 
Тежина Помножи по
Унци во грами 28.35
Грами во унци 0.04
Фунти во килограми 0.45
Килограми во фунти 2.21
Империјални тони во метрички тони 1.02
Метрички тони во империјални тони 0.98
Кратки тони во метрички тони 0.91
Метрички тони во кратки тони 1.10