Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Подгответе ја и печатете ја царинската документација

Нашите чекор-по-чекор формулари ќе ви помогнат лесно да разберете која информација е потребна за пратки кои подлежат на царина. DHL брзо ве води низ создавањето на оваа целосно важна документација. Само изберете од опциите на фактури подолу и подгответе ја вашата документација online сега!

Царинска документација – нашиот чекор-по-чекор водич

Вашите пратки кои подлежат на царина мора да бидат придружувани со фактурата во секое време. Изберете ја опцијата на фактура која најмногу ви одговара, притиснете на линкот, пополнете го формуларот и испечатете ја фактурата.
До колку испраќате комерцијална пратка со комерцијална вредност, користете ја:

Комерцијална фактура
До колку испраќате комерцијална пратка со комерцијална вредност, каде трошокот на испраќање на пратката ќе биде платен од некој друг, а не од испраќачот или примателот, користете ја:

Комерцијална фактура со фактурирање на трета страна
До колку испраќате не-комерцијална пратка за неделовни цели, на пример, личен подарок, примерок или неисправен дел, користете ја:

Профактура за неделовни цели