Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Царински услуги – Контрола на Увозните и Извозните Активности

ДХЛ Експрес е специјалист во меѓународниот транспорт со широко царинско познавање и искуство во справување со различни царински предмети ширум светот. За Ваше поголемо спокојство, ние нудиме широк спектар на царински услуги за стандардни како и за не-стандардни царински процеси. Обезбедувајќи непречен и ефикасен царински процес, Ви овозможуваме да се фокусирате на Вашата основна дејност и Ве уверуваме дека Вашите пратки ќе пристигнат што е можно побрзо. Со нашата онлајн алатка (tas.dhl.com) Ви нудиме корисни царински информации кои ќе Ви бидат од помош при подготовка на Вашите пратки.

Дополнителни давачки за Царински Услуги

Царински Услуги Како наплаќаме Дополнителни давачки
Авансно плаќање По пратка 354.00 МКД или 2% од авансниот кредит
Надомест за плаќање царински давачки По пратка За царински давачки до 10,000.00 МКД - надомест од 354.00 МКД; За царински давачки до 25,000.00 МКД - надомест од 708.00 МКД; За царински давачки до 50,000.00 МКД - надомест од 1,062.00 МКД; За царински давачки над 50,000.00 МКД - надомест од 1,416.00 МКД
Складирање под царински надзор По пратка, по ден после 10 календарски дена 453.00 МКД по пратка
Транзит на стока По пратка 2,000.00 МКД
Известување до Брокер По пратка 547.00 МКД
Извозна Царинска Декларација По пратка 620.00 МКД
Формално царинење По пратка 2,478.00 МКД
Влез на повеќе ставки По пратка 249.00 МКД по дополнителна ставка од 6тата ставка
Други Државни Агенции По пратка 1,180.00 МКД
Дозволи и лиценци По пратка 1,180.00 МКД
Предавање на царински документи на назначен Брокер По пратка 547.00 МКД
Валидно од 1ви Јануари 2019