Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Што се Царински давачки и Данок?

Кога се транспортира стока преку меѓународни граници, пратките се предмет на царински давачки и данок определен од страна на Царинската Управа во земјата дестинација.
 
Испраќање Пратки
Кога испраќате меѓународни пратки важно е да се разберат царинските давачки и данок.
 
 
Примање на пратки
Дали примивте пакет и потребно е да се инфомирате за Вашите обврски за плаќање на царински давачки и данок?