Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Зајакнување на Царинската Постапка во Европа

Системот за контрола на увозот (ICS), електронското безбедносно управување со декларациите и легислативата за увоз на стоки во ЕУ и нивното транзитирање низ царинската територија на ЕУ, ќе стапи на сила на 1-ви Јануари 2011 година.
ICS легислативата е водена од Европската Царинска Иницијатива, позната као Повеќегодишен Стратешки План (MASP). Всушност MASP е стратегија дизајнирана од Европската Комисија за модернизација и зајакнување на царинските постапки во Европа, која се стреми кон процесирање без папирологија. Ова е дел од серијата процеси и системи за модернизација во Европа помеѓу денес и 2014 година.