Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Индустриски решенија кои ги поедноставуваат ланците на снабдување

DHL Express нуди голем број на индустриски решенија кои влијаат на можностите на неговата мрежа да им помогнат на клиентите кои бараат иновативни мрежи со ланци за снабдување.

DHL EXPRESS BREAKBULK

DHL Article

Што е DHL EXPRESS BREAKBULK?

DHL EXPRESS BREAKBULK овозможува достава на пратки од врата-до-врата, кои се групирани од местото на испраќање, испратени од една царинска зона до друга, понатаму де-групирани, од страна на DHL на дестинација, пред да бидат доставени на различни адреси, во рамките на една земја или царинска унија. Групираната пратка се царини како единечен увоз во првата станица на пристигање.

DHL MEDICAL EXPRESS

DHL Article

Што е DHL MEDICAL EXPRESS?

DHL MEDICAL EXPRESS управува со транспорт на итни пратки во контролирана температурна средина за медицинско научната индустрија. Решението се состои од извозен транспорт на медикаменти за испитување и репро материјал за клиниките и болниците, до повратен увозен транспорт на примероци од пациентите испратени до лаборатории и истражувачки организации.