Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Изборни услуги – Проширете го изборот на транспортни услуги

ДХЛ Експрес нуди широк спектар на изборни услуги - од нестандардна достава и опции за плаќање, до климатски неутрален транспорт. Со ова Ви нудиме флексибилност да одберете која услуга најмногу одговара на Вашите потреби при користење на нашата услуга за меѓународна експресна достава.
Ве молам имајте предвид дека не сите Изборни Услуги се достапни со секоја пратка или во секоја земја.

Дополнителни трошоци за Изборните Услуги за интернационални пратки

Изборна Услуга Како наплатуваме Дополнителен трошок
Осигурување на пратка По вредност на пратка 1,600.00 МКД или 1% од фактурната вредност на пратката, ако е поголемо
Зголемена Одговорност По пратка 248.00 мкд
Подготовка на Пратка По пратка 1,240.00 МКД
Пакување По парче 186.00 МКД
Саботно Преземање По пратка 1,240.00 МКД или 28.00 МКД по кг доколку е поголемо
Саботна достава По пратка 2,480.00 мкд или 28.00 мкд по кг доколку е поголемо
Специјално Преземање По пратка 1,240.00 МКД или 28.00 МКД по кг доколку е поголемо
Специјално преземање По пратка 2,480.00 мкд или 28.00 мкд по кг доколку е поголемо
Задржано за достава По пратка Не се наплаќа
Неутрална достава По пратка 310.00 МКД
Известување за достава По пратка 310.00 МКД
Достава без потпис По пратка Не се наплаќа
Платени царина и данок По пратка 1,116.00 МКД
Промена на фактурирање По фактура 620.00 МКД
Резидентна адреса По пратка 186.00 МКД
Валидно од 1ви Јануари 2019
Изборните Услуги и дополнителните трошоци се додаваат на основните транспортни тршоци. Тие ќе бидат наплатени во согласност со објавените цени за транспорт кои важеле во времето кога е направена најавата за транспортот на пратката.

За да започнете да испраќате денес Испратете Веднаш