Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

ДХЛ Решенија за Интеграција – Персонализација и Флексибилност

ДХЛ го прави експресниот транспорт едноставен и ефикасен со пакет целосно интегрирани деловни решенија.

Што се ДХЛ Решенија за Интеграција?

ДХЛ Решенија за Интеграција се онлајн веб услуги со способност за интеграција која обезбедува достапност до услугите на ДХЛ, транзитно време, ценовник, испорака и резервација за преземање на пратка од страна на курир како и следење на пратки од преку 140 земји низ светот. Користењето на XML услугите на ДХЛ, клиентите можат да се вклучат во функционалноста на транспортот на ДХЛ на нивните вебстрани, апликации за грижа за корисници или системи за обработка.

Кога би користеле ДХЛ Решенија за Интеграција?

 • Идеален за испраќачи и софтвер партнери кои сакаат да користат внатрешна апликација за услугите на ДХЛ како и принтање на товарен лист и следење на пратките.
 • Одлична и флексибилна алтернатива кога останатите алатки за испраќање на ДХЛ не ги исполнуваат условите
 • Особено наменето за клиенти кои имаат искуство со веб услуги и XML пораки.
 • Идеални за подобрување на функционалноста на веб страните и веб продавниците
 
Контактираје со DHL Sales

Што се DHL EDI Solutions?

DHL EDI Solutions се решенија за размена на електорнски податоци, дизајнирани за испраќања на големи волумени и логистички операции на повеќе места, со испраќање целосно интергрирано во вашите постоечки глобални деловни процеси. Многу напредни и целосно прилагодливи, решенијата ви овозможуваат да внесувате информации за испраќањето преку електронски трансфер директно во вашите системи- од детали за патката и испораката до податоци за фактурирањето.

Кои се карактеристиките?

 • Прилагодливи за да одговорат на тековите на процесите и на потребите за управување
 • Протокол стандарден за индустриите и многукратни формати на датотеки (Edifact, ANSIX12, RossettaNet, XML, flat files)
 • Сигурна размена на информации и аудит проби
 • Информации за статусот на пратката за внес во вашите постоечки системи
 • Единечно место за контакт со глобалните информации

Придобивките од користењето на DHL EDI

 • Ги намалува оперативните трошоци
 • Ги редуцира грешките поврзани со мануелно внесување на податоци
 • Претставува замена за рачно изработените товарни листови и за мануелните преписи за електронски пренос на податоците од рачно изработените товарни листови
 • Ја подобрува контролата на инвентарот
 • Информациите се разменуваат динамично и навремено