Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Надоместок за нестандардни услуги

ДХЛ Експрес е посветен кон обезбедување на најдобриот сервис за испорака на своите клиенти, што претставува и причина за ДХЛ Експрес да покрива поголем дел од светот од која било друга компанија.
Со цел да го одржи континуираното ниво на услуга, ДХЛ Експрес во дадени услови воведува дополнителен трошок за нестандардни услуги. ДХЛ Експрес континуирано ги ревидира овие надоместоци во споредба со променливите трошоци кои се јавуваат при нудење на нестандардни услуги, за кои се трудиме да бидат фер и разумни за нашите клиенти.
Следниве доплати се применливи за меѓународни пратки:

Опис Дополнителен трошок (МКД)
Достава до оддалечена област 1,240.00 МКД или 28.00 МКД/кг доколку е поголемо
Преземање од оддалечена област 1,240.00 МКД или 28.00 МКД/кг доколку е поголемо
Опасни Материи во прифатливи количини 310.00 МКД
Опасни Материи во Ограничени количини 1,240.00 МКД
Целосно Опасни Материи 4,960.00 МКД
Сув Мраз (UN1845) 2,450.00 МКД
Литиумски Батерии Дел II (PI966, PI969) 310.00 МКД
Литиумски Батерии Дел II (PI967, PI970) Не се наплатува
Литиумски Батерии Дел I, II (PI965) 4,960.00 МКД
Биолошки Материјал (UN3373) Не се наплатува
Колето со прекумерна зафатнина 4,960.00 МКД
Самостојна палета 9,300.00 МКД
Корекција на адреса 620.00 МКД
Внес на податоци 186.00 МКД
Зголемен ризик 1,240.00 МКД
Ограничени Дестинации 1,860.00 МКД
Овие трошоци се пресметуваат за услуги за внатрешен транспорт, доколку се различни од горенаведните:

Опис Дополнителен трошок (МКД)
Достава до оддалечена област 620.00 МКД или 13.64 МКД/кг доколку е поголемо
Корекција на адреса 310.00 МКД
Валидно од 1ви Јануари 2019

Доколку имате прашања во врска со доплаќањата Ве молиме да нè контактирате на.