Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Целосен водич кон разбирањето на експресниот товарен лист

Бидете информирани дека хиперлинковите можат да содржат небезбедна содржина. Не ги отворајте оние линкови кои што не Ви се познати или не се од веродостојни извори. Бидете информирани дека хиперлинковите можат да содржат небезбедна содржина. Не ги отворајте оние линкови кои што не Ви се познати или не се од веродостојни извори.
Товарниот лист мора да биде пополнет за секоја експресна пратка која ќе ја испратите со DHL – тој помага да се обезбеди навремена, точна и сигурна испорака. За најточен, најисплатлив и најбрз начин да пополните товарен лист , Ви препорачуваме да кликнете на следниот линк испраќај онлајн.

Зошто ми е потребен Товарен лист?

  • Тој му покажува на DHL каде оди вашата пратка, која услуга ви е потребна и на кој начин ќе платите.
  • Тој ви го покажува општите услови според кои ние ја обезбедуваме нашата услуга. Ве молиме прочитајте ги условите внимателно, бидејќи тие ја ограничуваат, а во некои случаи и ја исклучуваат нашата одговорност.
  • Ви дава доказ за испораката, со единствен број кој можете да го користите на нашата интернет страница за да ја лоцирате вашата пратка.
  • Тој покажува на царината каде оди вашата пратка, со тоа што брзо се царини и побрзо оди кон крајната дестинација, без одложување.
Пополнете го вашиот товарен лист правилно од прв пат! Дознајте како со движење на компјутерскиот глушец над интерактивниот товарен лист подолу.
Кога испраќате онлајн , ние Ве водиме низ чекорите како прецизно да направите товарен лист.