Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Волуметриска тежина: DHL Express

На цената на пратката може да влијае големината на просторот кој што пратката го зафаќа во авионот, повеќе отколку нејзината вистинската тежина. Ова е волуменската (или димензионалната) тежина.

Користете ја нашата алатка за да ја пресметате волуметриската тежина

Како да ја пресметате волуметриската тежина на експресните пратки

Волуменскиот делител се промени на 5000 и се применува на производите DHL Express Same Day (истиот ден), Time Definite (со одредено време) и Day Definite (со одреден ден) според следната формула:

Должина*ширина*висина/5000 по колето во пратката

Користете го калкулаторот за да ја одредите волуметриската тежина на DHL Express пратките.
Тип на пакување
Тип на пакување
Единица мерка
Единица мерка
Measures
cm
cm
cm
Conversion Weight kg