Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Закажете превземање на пратка со курир

Однапред обезбедете курирско превземање на пратка во време кое вас ви одговара - ДХЛ доставува глобално според вашите потреби. Нагласуваме дека, доколку сакате Вашата пратка да ја напушти земјата истиот ден, потребно е да се изврши закажување за превземање на пратката со курир до 15:45 часот. Доколку закажете превземање на пратката по 15:45 часот, курирот ќе ја превземе истиот ден доколку адресата се наоѓа во Скопје, но таа ќе ја напушти земјата следниот работен ден. Доколку закажете превземање на пратката по 15:45 часот од градовите кои се опслужени низ Македонија, агентот ќе ја превземе пратката следниот работен ден.
Полињата означени со (*) се задолжителни.

Контакт детали

Податоци за дестинацијата

Податоци за пратката

Приложен товарен лист?

Приложен товарен лист?

Приложена царинска фактура?

Приложена царинска фактура?

Податоци за услугата

Осигурување на пратката?

Осигурување на пратката?

Податоци за превземањето

 

Ако сакате да дознаете повеќе за тоа како DHL ги користи вашите лични податоци, прочитајте ја нашата Изјава за заштита на податоци.